Bombele nu opresc educația: școlile s-au redeschis în Ucraina. În ce condiții învață elevii (video)

Ucrainenii au reluat cursurile de luni, anunțul fiind făcut de ministrul Educației și Științei, Serhiy Shkarlet, pe Telegram. Din cauza conflictelor armate, nu se învață încă în toate cele 27 de regiuni.

Astăzi (luni, n.r.), în majoritatea regiunilor, după vacanța forțată, procesul educațional a fost reluat. Potrivit departamentelor de educație și știință ale administrațiilor militare, instruirea a început în 13 regiuni. Forma procesului educațional depinde de situația de securitate din fiecare regiune, de comunitatea teritorială în parte și este neapărat coordonată cu administrația militară“, a scris ministrul.

El a adăugat că, în alte 8 regiuni, procesul educațional a început parțial în comunități, iar vacanța forțată a fost parțial prelungită.

În 4 regiuni, în care situația de securitate nu permite, instruirea este suspendată.

Shkarlet a reamintit că, pentru învățământul la distanță, elevii și profesorii pot utiliza platforma electronică națională “All-Ukrainian School Online”, care conține lecții la toate disciplinele școlare pentru elevii din clasele 5-11.

Platforma „All-Ukrainian School Online” este disponibilă și în afara Ucrainei, astfel încât copiii din Ucraina, evacuați temporar, o pot folosi și își pot continua educația în conformitate cu programele educaționale ucrainene.

În plus, Ministerul Educației și Științei împreună cu Google au creat Programul online al tuturor ucrainenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...