Boom imobiliar în București: prețurile apartamentelor au explodat într-un cartier neașteptat

Publicat: 09 apr. 2024, 07:30, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Boom imobiliar în București: prețurile apartamentelor au explodat într-un cartier neașteptat

Piața imobiliară din București a fost zguduită de un fenomen surprinzător în acest an, într-o perioadă în care mulți se așteptau la o stabilizare sau chiar la o scădere a prețurilor locuințelor. Un cartier aparent obișnuit din Capitală a devenit subit punctul fierbinte al tranzacțiilor imobiliare, înregistrând o creștere spectaculoasă a prețurilor apartamentelor.

Transformarea este atât de abruptă încât specialiștii din domeniul imobiliar nu pot decât să privească cu uimire această evoluție. Drumul Taberei, cunoscut mai degrabă pentru liniștea sa și pentru vegetația bogată, a devenit acum centrul atenției în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare. Proprietarii din acest cartier pot obține acum câștiguri substanțiale, iar prețurile apartamentelor au înregistrat o creștere impresionantă, depășind așteptările multora.

Potrivit analizelor specialiștilor din domeniul imobiliar, în martie, prețurile locuințelor din Drumul Taberei au explodat, înregistrând o creștere uimitoare de peste 18% față de luna anterioară. Această creștere masivă a surprins atât proprietarii cât și potențialii cumpărători, generând un interes semnificativ în acest cartier.

Însă, Drumul Taberei nu este singurul cartier care a experimentat o creștere semnificativă a prețurilor locuințelor. Cartierele Olteniței – Brâncoveanu și Moșilor – Ștefan cel Mare s-au aflat și ele în atenția investitorilor, înregistrând creșteri de 15,2%, respectiv 14,6%. Aceste date confirmă tendința ascendentă a pieței imobiliare din București și indică faptul că investițiile în proprietăți continuă să fie o opțiune atractivă pentru mulți.

Conform declarațiilor lui Andrei Sârbu, CEO al unei companii de consultanță imobiliară, această creștere a prețurilor este susținută de o serie de factori, printre care majorările salariale și gradul ridicat de absorbție al proiectelor noi. Totuși, aceste evoluții ridica unele semne de întrebare cu privire la sustenabilitatea acestui trend ascendent pe termen lung.

În concluzie, explozia prețurilor apartamentelor în cartiere precum Drumul Taberei subliniază din nou dinamica imprevizibilă a pieței imobiliare din București și subliniază necesitatea unei monitorizări atente a acestui sector în continuă schimbare. Mai ales pentru cei care vor să cumpere locuințe în cartierele vechi.