Boris Becker: „Djokovic era într-un buncăr când avea zece ani”

Fosta stea a tenisului, Boris Becker, aşteaptă, ca toată lumea de altfel, să vadă dacă Djokovic va fi autorizat să participe la celebrul turneu de tenis din Australia. Până atunci însă, „îi spune povestea”.

Novak este un luptător, cu o mentalitate de Street Fighter! Era într-un buncăr când avea zece ani, când oraşul său a fost bombardat, trebuie să ne amintim de asta. Rămâne faptul că pregătirea sa este cum nu se poate mai proastă înainte de un turneu de Mare Şlem”, a declarat Becker, potrivit eurosport.fr.

„Nu doar că şase zile n-a fost pe un teren de tenis, dar n-a putut să mănânce lucrurile cu care este obişnuit şi şi-a cheltuit toată energia mentală la tribunal. Până luni seară, nu ştia ce soartă îl aşteaptă: ‘E posibil să rămân? Trebuie să plec?’ E cu adevărat cel mai prost scenariu posibil. Dacă participă şi arată slăbiciuni, poate fi vulnerabil în prima săptămână. Dacă trece însă peste toate acestea, atunci e favoritul turneului”, a mai spus Becker.

Cine e tipul cel rău?

Becker este mâhnit că imaginea acestuia în rândul marelui public a fost afectată. „Întrebarea este: ‘cine e tipul cel rău?’ Publicul crede că este Novak Djokovic. El face uneori greşeli, însă avea documentele potrivite. Trebuie să amintim şi asta: 26 de jucători de pe tabloul principal au cerut o autorizaţie specială. Dintre cei 26, doar cinci au avut-o, printre care Novak”, a afirmat Becker.

Puteţi crede că în calitate de N.1 mondial are un rol special de jucat, că trebuie să fie un fel de model. Dar, în ciuda a toate, este viaţa sa, dreptul său, sunt alegerile sale. Şi cred că trebuie să respectăm asta”, a spus Becker. În opinia sa, declaraţiile apropiaţilor lui Djokovic au tensionat situaţia mai mult decât cele ale jucătorului. „Tatăl său şi-a depăşit atribuţiile. Cu siguranţă va regreta câteva declaraţii pe care le-a dat acum patru-cinci zile. Faptul că familia sa a dat toate aceste declaraţii nu prea l-au ajutat, mi se pare. Părinţii săi au reacţionat emoţional, la fel şi fratele său, ceea ce nu este întotdeauna de înţeles”, a continuat germanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...