Boris Johnson: “Ne vom îndepărta de restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii cu privire la modul de gestionare a virusului”

Publicat: 12 iul. 2021, 11:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Boris Johnson: “Ne vom îndepărta de restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii cu privire la modul de gestionare a virusului”
boris johnson

Guvernul de la Londra urmează să anunţe luni, 12 iulie, dacă renunţă la toate restricţiile începând cu data de 19 iulie. Între timp, premierul Boris Johnson a anunţat că intenționează să lase fiecare cetăţean să procedeze cum consideră de cuviinţă şi să respecte ce reguli vrea.

Scopul Marii Britanii este să redeschidă economia pe 19 iulie și schimbă radical filosofia gestionării pandemiei. Premierul a spus “Ne vom îndepărta de restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului”.

Declaraţia a apărut pe site-ul guvernului şi provoacă îngrijorare în rândul comunității științifice din Marea Britanie. Practic, premierul britanic încearcă un experiment de genul „să trăiască cu virusul”, încercând primul caz de testare mondială a capacității vaccinurilor împotriva variantei Delta a SARS COV 2. Anul trecut, premierul britanic a întârziat luarea măsurilor antipandemice care se luau în toată lumea, experimentând aşa numita imunitatea de turmă.

Experimentul a eşuat, Marea Britanie devenind una dintre cele mai afectate ţări de pandemie.

Acum, însă, este ţăra din Europa cu cea mai mare rată de vaccinare: aproape 90 % dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin și aproape două treimi au fost vaccinați complet.