Botoșaniul, la un pas de carantină: anunțul prefectului

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat că va institui carantina în municipiul reședință în momentul în care indicele de infectare cu coronavirus va atinge pragul de 6 la mia de locuitori.

Nechifor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că măsura ar putea fi una preventivă pentru a stopa sau a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus și a făcut apel la populație să evite o astfel de situație.

„Le-am spus şi colegilor din pieţe că suntem la 5,43 (n.r.- cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori), iar în momentul în care vom ajunge la 6 se va carantina municipiul Botoşani şi vom trece în acelaşi regim sau cel puţin apropiat, asemănător, celui din starea de urgenţă. Eu cred şi trebuie ca fiecare dintre noi să luptăm pentru acest lucru, să nu ajungem la 6”, a afirmat Nechifor, citat de Agerpres.

La nivel județean, rata de infectare a fost, luni, de 2,54 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Botoșani indicele a ajuns la 5,43.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...