Box la Liceul de Artă Galați. Elevii au postat pe „Tik-Tok” cum un coleg era bătut cu sălbăticie

Publicat: 17 mart. 2023, 20:25, de Sorin Costea, în ESENȚIAL , ? cititori
Box la Liceul de Artă Galați. Elevii au postat pe „Tik-Tok” cum un coleg era bătut cu sălbăticie

Bătăile între elevi nu mai sunt o noutate, dar se întâmplă mai rar ca astfel de violențe să se întâmple la un liceu de artă, la care presupunem că elevii sunt tentați să se remarce prin talentul la pictură sau muzică, nu prin forța pumnului.

Un elev de clasa a 7-a de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galați a fost bătut cu bestialitate de un coleg, chiar în sala de clasă, în timpul unei pauze.

Problema este că niciunul dintre ceilalți elevi nu a intervenit pentru a-i despărți, ci, dimpotrivă, l-au încurajat pe bătăuș să își snopească în bătaie colegul și s-au întrecut în filmarea bătăii cu telefoanele pentru a posta imaginile de „Tik Tok”.

„Agresorul este un tip mai energic”

Inspectoratul școlar și conducerea Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” au luat măsurile prevăzute de regulamentul școlar: scăderea notei la purtare pentru elevul violent, l-au programat pe acesta la consiliere cu psihologul școlii și au chemat-o la școală pe mama agresorului, care bineînțeles că „a conștientizat gravitatea acestui eveniment”.

A fost găsită și o explicație pentru acest episod: „agresorul este un tip mai energic”.

„Responsabilul comisiei de violență din cadrul școlii a mers și a vorbit cu elevii. A chemat părinții la discuții. În mod surprinzător, în fața părinților, ei s-au declarat prieteni.

Agresorul este un tip mai energic, el a venit anul trecut prin transfer la această școală. În mod evident, noi nu tolerăm astfel de comportamente, violența în acest caz este evidentă. Părintele elevului agresor a acceptat ca acesta să intre într-un program de consiliere. Elevul va avea mustrare scrisă în catalog și, implicit, nota scăzută la purtare. Șocant este și faptul că niciunul dintre colegii nu a intervenit”, a declarat Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Galați. 

„Am urmat pașii indicați de regulamentul școlar. A doua zi am luat legătura cu familia, am purtat discuții cu o parte din corpul profesoral clasei respective, cu psihologul. Mama agresorului a conștientizat gravitatea acestui eveniment, pe care noi îl considerăm ca fiind un incident izolat.

Din punctul nostru de vedere, am luat imediat toate măsurile care se impun în vederea remedierii comportamentului, gândindu-ne la modul în care copilul ar putea să conștientizeze cât mai bine efectele comportamentului și încercând să-l ajutăm la remedierea conduitei. Se va propune și scăderea notei la purtare”, a declarat la rândul său profesoara Larisa Pelin, directoarea Liceului „Dimitrie Cuclin”.

Poliția a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe 

După ce imaginile au fost postate pe rețelele de socializare s-a sesizat în acest caz și Poliția Muncipiului Galați, care a început o anchetă.

„S-a stabilit că la data de 14 martie, la unitatea de învățământ respectivă, în timpul unei pauze dintre orele de curs a unor elevi, în sală de clasă unde se aflau mai mulți copii, un elev, cu vârsta de 14 ani, l-a agresat fizic pe un alt coleg de clasă, cu vârsta de 13 ani, ambii cu domiciliul în municipiul Galați”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Galați.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.