Boxer mort la finalul luptei. Avea doar 24 de ani (video)

Boxerul Simiso Buthelezi a murit la finalul meciului susținut în Durban, Africa de Sud, după ce a încheiat lupta aparent dezorientat.

Boxing South Africa (BSA) a confirmat că Buthelezi, în vârstă de 24 de ani, s-a prăbușit spre sfârșitul luptei susținute pe 5 iunie, înainte de a fi transportat de urgență la spital.

S-a descoperit că boxerul a suferit o hemoragie internă în urma unei leziuni cerebrale și, ulterior, a murit în spital, marți, se arată într-un comunicat al Boxing Africa de Sud.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare părea să-l înfățișeze pe Buthelezi luptând în direcția unui colț gol al ringului, aparent confuz, determinându-l pe arbitru să pună capăt luptei.

Într-o declarație, Boxing Africa de Sud a declarat că „va efectua o evaluare medicală independentă a rănilor și apoi va face publice rezultatele acelei analize medicale”.

„Boxing Africa de Sud și familia Buthelezi doresc să ceară publicului și presei să le respecte intimitatea în timp ce deplâng decesul acestui mare boxer care a fost exemplar atât în ​​afara ringului, cât și în interiorul ringului”, se mai spune.

Studiile arată că leziunile traumatice ale creierului sunt comune atât la boxerii profesioniști, cât și la amatori. Într-o declarație din 2020, Asociația Medicală Mondială a spus că „boxul este diferit de alte sporturi din cauza rănilor pe care le provoacă și ar trebui interzis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole