BPN al PNL a adoptat o rezoluție prin care cere USR Plus să denunțe orice colaborare cu AUR

Publicat: 18 sept. 2021, 13:01, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
BPN al PNL a adoptat o rezoluție prin care cere USR Plus să denunțe orice colaborare cu AUR
PNL_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sămbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS „denunţarea imediată şi totală” a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept „o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană”.

Facem apel la denunţarea imediată şi totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic şi pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – făţişe sau tacite – cu apologeţi ai legionarismului sau ai comunismului, cu susţinători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceauşescu. Invităm USR PLUS la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiţii inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea şi a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020” se arată în documentul adoptat de BPN.

Parteneriat cu Klaus Iohannis

Liberalii menţionează, de asemenea, în rezoluţie, că rămân ferm angajaţi în actul guvernării României şi subliniază „susţinerea categorică” a parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis.

Salutăm recenta aprobare în Guvernul României a Programului naţional de investiţii ‘Anghel Saligny’ şi considerăm acest program o soluţie bună şi necesară pentru modernizarea ţării, pentru dezvoltarea multor comunităţi locale. Solicităm Guvernului României luarea tuturor măsurilor posibile pentru a proteja cetăţenii în contextul scumpirilor care au avut loc în sectorul energetic şi care le afectează nivelul de trai. Reafirmăm susţinerea categorică pentru parteneriatul dintre partidul nostru şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Acest parteneriat este esenţial pentru buna conducere a României, pentru succesul guvernării liberale şi pentru credibilitatea ei în plan intern şi extern„, se mai arată în rezoluţie.

Documentul aminteşte tuturor membrilor PNL „obligaţia lor de corectitudine faţă de partidul din care fac parte”, obligaţie care include solidaritatea cu echipa guvernamentală liberală şi susţinerea Guvernului condus de PNL, în faţa celor care îl atacă „în mod politicianist şi care urmăresc să-l slăbească ori să-l demită”.