BPN al PNL a votat: Vor continua negocierile cu PSD pentru formarea unui guvern

Datele pe surse arată că 48 de participanți la Biroul Politic Național al PNL au votat pentru continuarea negocierilor cu PSD pentru formarea unei noi coaliții de guvernare. 22 de membri ai PNL au votat împotrivă.

După mai multe ore de discuții, precedate manifestații de protest la adresa conducerii PNL, BPN a votat în favoarea formării unei coaliții cu PSD în defavoarea USR.

Principalul motiv pentru această alegere pare a fi faptul că împreună cu PSD, PNL și UDMR au o majoritate confortabilă în Parlament, în timp ce cu USR și UDMR au nevoie de voturi suplimentare de la minorități și alți parlamentari.

Din informațiile aflate, PNL nu a stabilit persoana pentru funcția de premier, persoană cu care să meargă la negocieri și la Palatul Cotroceni. Totodată, se spune că dacă negocierile se vor derula rapid, am putea avea un guvern instalat la Palatul Victoria la data de 1 decembrie.

Deocamdată rămâne de văzut ce se va negocia. PNL își dorește să rămână vioara întâi în coaliție, dar la fel dorește și PSD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...