Bradul de Crăciun din Vatican a fost luminat de sărbători

Publicat: 14 dec. 2021, 09:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Bradul de Crăciun din Vatican a fost luminat de sărbători

S-au aprins beculețele Bradului de Crăciun din Piața Sf. Petru. Bradul are o vechime de 113 ani, are 28 de metri și a fost decorat cu 600 de sfere din lemn.

Acest brad reprezintă un cadou pe care comunitatea din Trentino este onorată să-l facă, cu speranța sinceră că zilele care urmează să sosească vor aduce liniște unei lumi care are mare nevoie de asta” a declarat consilierul provincial pentru sănătate şi familie, Stefania Segnana.

Arborele Papal provine tocmai din Platoul Paganella, iar decoraţiunile au fost realizate de patruzeci de voluntari din sat în cadrul unui proiect de solidaritate care unește regiunea Trentino cu Associazione Genitori Oncologia pediatrica Onlus (AGOP).

La finalul sărbătorilor de Craciun, bradul va fi reciclat şi transformat în mici obiecte care vor fi donate copiilor din asociaţia AGOP, împreună cu cele 600 de decoraţiuni din lemn conţinând mesajele de solidaritate ale elevilor şcolilor din Andalo.

În timpul ceremoniei de aprindere a beculeţelor, Fanfara Jandarmeriei Vaticanului a intonat imnuri și piese muzicale tematice. Nașterea Domnului și bradul din Piața Sf. Petru vor rămâne expuse până duminică, 9 ianuarie 2022, de sărbătoarea Botezului Domnului.