Brâul Maicii Domnului este readus azi în România! Unde anume poate fi văzut

Brâul Maicii Domnului este adus azi de la Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, la Moinești.  Procesiunea se înscrie în rândul activităților desfășurate cu ocazia zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești.

Zilele cultural-duhovnicești vor debuta vineri, la ora 12:30, cu lansarea monografiei „Protopopiatul Moinești – trecut și prezent”.

La ora 17:00 delegația de la Mănăstirea grecească Kato Xenia va fi întâmpinată la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moinești.

Brâul Maicii Domnului va fi întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Până când poate fi văzut

După primirea delegației, programul va continua cu Acatistul Brâului Maicii Domnului și slujba Privegherii. Sâmbătă dimineață va fi sfințit noul sediu administrativ al Protoieriei Moinești. Tot în aceeași zi va fi resfințită pictura exterioară a Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moinești.

Duminică, după Sfânta Liturghie, la ora 14:00, Brâul Maicii Domnului va fi dus înapoi la Mănăstirea Kato Xenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...