Brazilia este noua campioană olimpică la fotbal: A învins Spania în finală

Publicat: 07 aug. 2021, 17:58, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Brazilia este noua campioană olimpică la fotbal: A învins Spania în finală

Reprezentativa masculină de fotbal s-a impus în finala olimpică a competiției, învingând Spania cu 2-1, după 2 reprize de prelungiri. După 90 de minute de joc, scorul a fost 0-0. Brazilia a ratat o lovitură de pedeapsă în prima repriză, prin Richarlison, care este golgheterul competiției, potrivit Mediafax.

Prima repriză i-a avut în prim plan, în debut, pe spanioli, care au ratat prin Dani Olmo o mare ocazie de a deschide scorul. În minutul 37, Brazilia a primit o lovitură de pedeapsă, după consultarea sistemului VAR, de către arbitrul partidei, Chris Beath. A executat Richarlison, însă mult peste poartă. În al doilea minut suplimentar al primei reprize, Brazilia a deschis scorul prin Matheus Cunha, care a primit o pasă perfectă de la Dani Alves.

S-a încheiat 2-1 pentru Brazilia

Spania a replicat după pauză, egalând în minutul 64. Carlos Soler a trimis o centrare precisă lobată în interiorul careului, unde Mikel Oyarzabal a preluat și a marcat cu un șut imparabil. În ultimele 5 minute de joc, Oscar Gyl și Bryan Gil au nimerit bara transversală a porții braziliene, cu șuturi de la distanță. A rămas 1-1 și s-a trecut la jucarea a două reprize de prelungiri. În minutul 108, Brazilia a marcat pentru 2-1. După un corner executat de spanioli, sud-americanii au plecat pe contraatac, mingea a ajuns la Malcom, care l-a executat din apropiere pe Simon.

S-a încheiat 2-1 pentru Brazilia, care câștigă a doua oară consecutiv medaliile de aur la Jocurile Olimpice, după ce se impuse-se și la Rio de Janeiro 2016. Titlul de golgheter al turneului i-a revenit lui Richarlison, cu 5 reușite, notează stiripesurse.ro.