BRD finanțează cu 52 milioane lei construcția noului stadion Steaua

BRD Groupe Societe Generale va finanța construcția noului stadion Steaua. Banca a semnat cu Construcții Erbașu în calitate de lider al Asocierii Construcții Erbașu – Concelex – Terra Gaz Construct un contract în valoare de 52,2 milioane lei.  

În cadrul plafonului de finanţare dedicat proiectului, BRD a acordat liderului de Asociere o facilitate de credit cu două componente, una de finanţare revolving a cheltuielilor de execuţie, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar şi una de garantare a obligaţiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei.

Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor şi unul în optimi), ce urmează a se disputa pe Arena Naţională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinaţie desfăşurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide.

Arena va avea o capacitate de 31.254 de locuri

Valoarea totală a construcției stadionului se ridică la 80 milioane euro, cel mai mare proiect al Companiei Naționale de Investiții (CNI), beneficiarul proiectului pe perioada derulării investiției. Ulterior, stadionul va fi preluat de Ministerul Apărării naționale.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, şi o suprafaţă construită de 82.000 mp îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui şi competitii sportive de rugby. Stadionul se află, în prezent, în ultima etapă a construcției, cea a montării grazonului.

„Client BRD din 1994 şi lider în domeniul infrastructurii publice, Construcţii Erbaşu a dezvoltat, împreună cu celelalte companii asociate, un nou proiect de referinţă care ne va bucura pe mulţi dintre noi. Suntem mândri că l-am susţinut, mai ales în aceste condiţii specialer”, a spus Yves Lallemand, director general adjunct al BRD, coordonator al activităţii Corporate Banking, citat în comunicat.

„În ultimii ani, am avut o colaborare foarte bună cu BRD pentru dezvoltarea proiectelor companiei noastre, atât prin consiliere, cât şi prin soluţii bancare optime, iar comunicarea a fost excelentă în toată această perioadă”, a spus și Cristian Erbaşu, directorul general al Construcţii Erbaşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...