Breaking News: Florin Cîțu este oficial noul președinte al PNL cu 2.878 de voturi ale delegaților de la Congres

Florin Cîțu a obținut majoritatea voturilor la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, așa cum a anunțat Puterea.ro conform informațiilor pe surse. Au votat 4.874 de delegați la acest congres, care a avut parte de incidente: huiduieli, îmbulzeală, voturi fotografiate și acuzații din ambele tabere.

Florin Cîțu a câștigat cu scorul de 2.878 de voturi, mult peste cele 1.898 ale lui Ludovic Orban. Numărul total de voturi valabile a fost de 4.776, la care se adaugă 72 de voturi anulate.

Mulțumesc mult de tot! Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează și mă responsabilizează. În același timp, trebuie să fiu sincer și să spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De acum suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Să știți că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL și care va schimba România în bine. Împreună construim România liberală!”, a declarat Cîțu după anunțul de câștigare a votului.

Florin Cîțu a declarat că întregul congres a fost organizat corect și că procesul a fost ok. Deși imaginile difuzate în direct au arătat că nu s-a respectat distanțarea și nici nu a purtat toată lumea masca.

Pe de altă parte, Cîțu și echipa lui i-au acuzat pe simpatizanții lui Orban că au huiduit, că s-au purtat necivilizat.

Cu toate astea, Cîțu a declarat că: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR PLUS. Am avut discuții cu aceștia. Domnul Ghinea vine luni, la semnarea PNRR. Voi face tot ce e posibil sa refacem coaliția. Cu mine premier, bineînțeles. Deși azi au fost două echipe, de luni toți vor fi o echipă, vă garantez”.

Cîțu și Orban s-au contrat în discursuri

După ce a votat, Ludovic Orban a povestit că o doamnă a fost întrebată de organizatori de ce a fotografiat votul. Femeia nu a vrut să răspundă. Orban a declarat că are semnale că multe organizații au cerut fotografierea votului.

Sunt 14 organizatii cărora li s-a cerut să arate votul: Constanța, Vaslui, Neamț, Iași, Teleorman. Să le fie rușine, asta nu e democratie! Singura autoritate e Comisia de validare și numărare a voturilor, ea poate decide măsuri.”

A mai fost un incident în care mai mulți oameni au intrat în aceeași cabină de vot.

Au fost 4874 de delegați care au participat la congresul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole