Breaking News. Un militar a murit călcat de tanc în timpul unui exercițiu la „Poligonul Smârdan”

Un accident tragic s-a produs vineri dimineață la Poligonul „Smârdan” de lângă Galați, unde un militar de 35 de ani a fost accidentat mortal de un tanc în timpul unui exercițiu de luptă al Forțelor Terestre.

Conform MApN, militarul este plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați și era angajat al Ministerului Apărării din 2008.

Accidentul s-a petrecut în timpul unor exerciții militare, în care plutonierul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc. Ulterior, plutonierul Sebastian Șerban a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă.

„În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”

Fără accidente din 2015

Până acum, exercițiile militare desfășurate la Poligonul „Smârdan” nu s-au soldat cu accidente grave, chiar dacă în cadrul acestor exerciții sunt efectuate trageri cu muniție de război.

Un accident s-a produs în 2015, în timpul unui exercițiului multinațional care a inclus și parașutarea unor trupe pe câmpul de luptă și un militar american a suferit o luxație la impactul cu solul.

Pe data de 10 martie, la Poligonul Smârdan s-a încheiat exercițiul multinațional „Justice Eagle 22.1”, la care au participat 900 de militari români şi americani, tragerile de luptă fiind efectuate cu tancuri T-55, transportoare amfibii blindate TAB-77, vehicule de luptă „Bradley” şi transportoare blindate „Stryker”. După încheierea exercițiului multinațional „Justice Eagle 22.1”, acum pe poligon erau în derulare exerciții ale trupelor române.

Mesaj de condoleanțe

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, condoleanţe familiei militarului care şi-a pierdut viaţa în poligonul de la Smârdan, în timpul unei activităţi de instruire cu tancurile.

“Sunt alături de familia militarului care şi-a pierdut viaţa la Smârdan, pe timpul activităţii de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa la datorie. Transmit condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris premierul, vineri, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Poligonul Smardan

1 COMENTARIU

  1. Privește către acel blindat care are o „Oglindă” mobilă fixată la acel autovehicul care permite conducătorului de tab să vadă ce se petrece în spatele vehiculului” Hahahaaaaaaaaaa
    La ce să te aștepți bun… când ai voștri politicieni au furat si banii de investiții din armata română?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...