Bronșiolita nu se tratează cu antibiotice spune doctorul Mihai Craiu

Bronșiolita acută este o boală virală, ceea ce înseamnă că „nu se tratează cu antibiotice”. „Nu antibiotic dat din proprie inițiativă”, subliniază conf. dr. Mihai Craiu.

De asemenea, copilul nu are nevoie nici de aerosoli sau cortizon. „Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente, iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un consult”, explică conf. dr. Mihai Craiu.

Bronșiolita este cauzată în principal de virusul sincițial respirator și este mai frecventă la copilul mic, sugar.

Pentru a reduce riscul de infectare, părinții vor evita să stea cu sugarul în spații închise, neaerisite și aglomerate. Când vor veni de afară, mai întâi se vor spăla pe mâini și apoi vor intra în camera copilului, abținându-se să-l sărute sau să strănute în preajma lui. De asemenea, sugarul va fi separat de frații, mai mari mai ales dacă sunt răciți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...