Brusc și fără explicații, celebrul Tucker Carlson se desparte de Fox News  

Tucker Carlson, prezentator emblematic la Fox News, cu o emisiune foarte apreciată de conservatorii americani, părăsește acest canal  –  cu efect imediat –  au anunțat luni reprezentanții acestuia, transmit agențiile de presă.

Această plecare răsunătoare vine în contextul agitat pentru Fox News, canal obligat săptămâna trecută să achite aproximativ 800 de milioane de dolari pentru a evita un proces dificil pentru calomnie în legătură cu alegerile prezidențiale din 2020. Este vorba despre compania de mașini de vot Dominion, care a dat în judecată televiziunea pentru defăimare. Dominion a susținut că afacerea sa a fost afectată de faptul că Fox a răspândit afirmații false potrivit cărora mașinile sale de vot au luat pur și simplu voturi de la Donald Trump și le-ar fi transferat democratului Joe Biden, la alegerile prezidențiale din 2020.

”Fox News Media şi Tucker Carlson s-au pus de acord pentru a se despărţi, anunță Fox News într-un comunicat.  ”Îi mulţumim pentru serviciile aduse postului nostru în calitate de prezentator şi, anterior, în calitate de consultant”, se mai precizează în comunicat.

Numărul unu în ”Tucker Carlson Tonight” din 2016, jurnalistul a devenit una din vocile cele mai influente în America conservatoare, acuzat de unii că popularizează tezele complotiste și rasiste.

Tucker Carlson, opozant al avortului, dar un mare susținător al dreptului de port armă, nu a ezitat niciodată să-și expună opiniile într-o emisiune care se revendica, pe site-ul său, „duşmanul declarat al minciunii”, promiţând „să pună întrebările pe care publicul le-ar pune  şi să ceară răspunsuri”.

Emisiunea de vineri a fost ultima, iar Tucker Carlson (53 de ani) urmează să fie înlocuit încă de luni în acel segment strategic, la o oră de maximă audienţă, a precizat postul Fox News, care face parte din imperiul mediatic al miliardarului Rupert Murdoch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...