BTA: Directorul Bursei de mărfuri de la Sofia nu se aşteaptă la o criză alimentară în Europa

Directorul Bursei de mărfuri de la Sofia, Vassil Simov, a declarat luni pentru postul naţional de radio că la debutul campaniei de cumpărare de grâu preţurile în Bulgaria la grâu sunt stabile. Grâul de calitatea necesară pentru producţia de pâine se tranzacţionează la 10% până la 15% peste valoarea de anul trecut. Simov a spus că pieţele de cereale din Bulgaria se aşteaptă la cantităţi suficiente şi preţuri stabile.

Potrivit lui Simov, Bulgaria va avea un potenţial de export de cereale care va fi de trei ori mai mare decât cererea internă.

Directorul Bursei de mărfuri de la Sofia nu se aşteaptă la o criză de grâu sau seminţe de floarea soarelui. Potrivit lui Simov, prognozele referitoare la o criză alimentară în Europa nu se vor îndeplini.

Simov a mai spus că situaţia de pe piaţa de cereale este calmă, iar preţurile sunt în scădere pentru a treia lună la rând.

Piaţa pentru seminţe de floare soarelui s-a stabilizat şi ea iar Simov nu întrevede o nouă criză. El a atras totodată atenţia faţă de constituirea de stocuri în exces de ulei de gătit.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...