Bucureștenii vor muri de frig și iarna aceasta! Nicuşor Dan: Din păcate, nu se poate face mai mult

Nicuşor Dan spune că şi în această iarnă vor fi bucureșteni care vor tremura de frig din cauza problemelor care apar la reţeaua de termoficare.

Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea din păcate începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puţin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulţi bucureşteni care o să aibă acelaşi disconfort, din păcate”, a spus Nicuşor Dan, potrivit B1.

Edilul speră ca anul acesta Primăria să preia ELCEN şi să atragă fonduri europene.

Din păcate, nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârşitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de reţea, să facem toate formalităţile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică.

Sunt optimist că vom reuşi să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârşitul acestui an, astfel încât să scoatem ELCEN-ul din insolvenţă, să accesăm fondurile europene aşa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm şi pe cele pentru producţia de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem.

Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a spus primarul general. Acesta promite că poate iarna viitoare va fi mai bine.

În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administraţia precedentă nu a vrut să deranjeze bucureştenii, anul ăsta am deranjat bucureştenii şi asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forţa, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, dar iarna viitoare o să fie mult mai bine”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole