București: Cine merge la școală în scenariul roșu

Publicat: 07 mart. 2021, 13:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
București: Cine merge la școală în scenariul roșu

Preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a vor merge la cursuri. De asemenea, și cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal își vor continua activitatea. Aceste decizii au fost luate, duminică, de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

În Capitală, incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori. Măsurile intră în vigoare începând din 8 martie, ora 00,00. Și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile. La finalul acestui termen, situația va fi analizată.

Hotărârea prevede că în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru: toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar.

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din alți ani de studiu

Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele.

De asemenea, hotărârea CMBSU prevede participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti se va putea institui orice altă măsură de siguranţă. Cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu respectarea normelor legale în vigoare, conform Agerpres.