București: Unde anume puteți vedea artă şi noi tehnologii, între 1 şi 5 septembrie

Bucharest International Dance Film Festival 2021 aduce în faţa spectatorilor, între 1-5 septembrie, un mix captivant de artă şi noi tehnologii la cea de-a VII-a ediţie, a cărei temă este „Potential Worlds”.

În premieră în România, „Cosmogony”, un performance digital live în care dansatori virtuali apar prin video mapping pe faţada Teatrului Odeon din Bucureşti, va putea fi văzut pe 4 septembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Prezentat în premieră mondială în primăvara acestui an la Singapore International Festival of Arts, unul dintre cele mai mari festivaluri de profil, „Cosmogony”, inovativul spectacol al companiei de dans elveţiene Cie Gilles Jobin, a atras imediat atenţia publicului şi a presei. Prin utilizarea tehnologiei de captare a mişcării în timp real pe care compania a dezvoltat-o, dansatorii îşi conectează avatarurile în spaţiile 3D de pe ecrane pentru a compune cosmogonia unei lumi virtuale în suspensie.

Capturate de la distanţă, în timp real, din studioul Cie Gilles Jobin din Geneva, într-un spaţiu sideral sau într-o pădure virtuală, corpurile dansatorilor în mişcare sunt eliberate de legile fizicii şi oferă publicului o experienţă contemplativă unică. „Cosmogony” va fi prezentat pe faţada Teatrului Odeon pe 4 septembrie, de la ora 21,00. Accesul este gratuit.

Explorarea noilor spaţii digitale

Cu o experienţă de peste 20 de ani, Cie Gilles Jobin, compania de dans condusă de Gilles Jobin, dansator, coregraf şi regizor, a început încă din 2016 să exploreze noile spaţii digitale, creând proiecte în realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) şi realitate mixtă (XR). În martie 2020, la primul lockdown, artistul a decis să îşi anuleze proiectele de scenă, concentrându-se pe tehnologia în timp real pentru colaborări şi performance-uri la distanţă.

BIDFF VR ‘˜21, un alt eveniment inedit din cadrul festivalului, susţinut de Conceptual Lab, care va avea loc între 3-5 septembrie la /SAC @ MALMAISON, prezintă o selecţie de nouă lucrări cinematografice ale unor artişti consacraţi, care se bucură de un palmares bogat în premii internaţionale. BIDFF VR ’21 este un caleidoscop de lumi potenţiale în care spectatorii vor călători în mijlocul triburilor din Kenya şi al pădurilor amazoniene, în inima Indiei contemporane, pe alte planete şi în realităţi paralele, precizează organizatorii.

Dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a fost fondat în 2015 de coregrafa şi regizoarea Simona Deaconescu şi de producătoarea de film Anamaria Antoci. Co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, „Bucharest International Dance Film Festival, ediţia a VII-a” este un proiect co-finanţat şi de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş Deschis 2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...