Bucureștiul se copilărește: Între 17 și 19 septembrie se joacă leapșa din Drumul Taberei, până la Timpuri Noi și mai mult!

Publicat: 16 sept. 2021, 07:30, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Bucureștiul se copilărește: Între 17 și 19 septembrie se joacă leapșa din Drumul Taberei, până la Timpuri Noi și mai mult!

Între 17 și 19 septembrie se copilărește Bucureștiul, cu jocuri și evenimente ludic-serioase împrăștiate din Drumul Taberei până la Timpuri Noi și conectate de necesitatea iminentă de  oraș prietenos și trăibil.

Anul acesta  evenimentul Street Delivery își ia haina jocului din copilărie, Leapșa. Pentru că ne petrecem cel mai mult timp în corpurile noastre de adulți, ajungem să uităm de viețile noastre de copii și de obiectele ieșite din scară pe care le percepeam ca fiind colosale. Iar ca adulți, se întâmplă des să ne obișnuim cu disconfortul doar pentru că știm că face parte din viață. Acum însă suntem invitați să ne reamintim orașul trăit în copilărie, să ne bucurăm de el, să-l ținem minte, și să-l schimbăm după placul nostru.

Mai degrabă decât un moment de consum, aceste trei zile vor fi un moment generator, care să ne inspire atât la nivel individual cât și la nivel colectiv spre inițiative și idei pentru transformarea urbană a Bucureștiului.

Cum și în ce locuri din Capitală va decurge evenimentul

La Baza Sportivă Cireșarii  din sectorul 1 se vor desfăşura activităţi în jurul parcului de 33000 mp, închis deja de 13 ani, între râsete și voci, alergături și sărituri, entuziasm și reușită (proiect al asociației Părinți de Cireșari). În curtea Senatului se vor putea explora ateliere diferite, de la dans pana la bricolaj, vor fi jocuri pe peluză și în pauze foamea și setea vor putea fi potolite de la foodtrucks, chiar din curte. Plus concert și vizite ghidate în clădire- gratis pentru copii, preț redus pentru adulți.

Pe strada Arthur Verona între bd. Magheru și grădinile dinspre Icoanei/Ioanid, va fi explorată deea unei singure grădini – grădina Icoanei cu cea a Universitarilor se vor conecta prin singura stradă din București vecină doar cu verdeața. La Timpuri Noi va fi joaca pe apă! În față la Nod Makerspace, cu mic, cu mare își pot imagina ce rol poate avea Dâmbovița în viețile noastre urbane. Acestea sunt doar câteva dintre locurile unde decurge Leapșa anul acesta. La care se adaugă proiectele premiate – în Drumul Taberei, la Grivița, pe peluza Muzeului Țăranului, tururi ghidate pe diverse teme și multe altele.

Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Cei care doresc să participe sunt rugați să aibă la îndemână codul QR din certificatul Covid.