Bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost avizat

Autostrăzi, drumuri expres si magistrale noi de metrou. Așa arată planul de buget al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru 2022, avizat azi de comisiile reunite de buget-finanţe. Acum rămâne de văzut dacă promisiunile vor fi îndeplinite.

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru anul 2022 a primit miercuri un aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 24 de voturi „pentru”şi 8 „împotrivă”.

„Pe ceea ce înseamnă creditele de angajament la bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii avem un buget de 34,237 miliarde de lei, o creştere de 96% faţă de execuţia anului 2021. Defalcat, pe bugetul de stat avem 11,692 miliarde de lei, creştere de 37%, iar pe fonduri europene nerambursabile 22,545 miliarde lei, o creştere de 152%.(…) Pe credite bugetare, totalul este de 17,016 miliarde lei, o creştere de 20,5% faţă de execuţia anului 2021. Pe bugetul de stat avem o creştere de 12,74%, iar pe fonduri europene o creştere de aproape 30%”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Unde ar trebui să meargă banii

“Drumul Expres Craiova-Pitești, Autostrada Sibiu-Pitești, A7-Autostrada Moldova, pe modul rutier.Liniile de cale ferată: Arad-Timișoara-Caransebeș, Curtici-Simeria, București-Giurgiu și legătura cu frontiera. Continuarea lucrărilor la Magistrala 5 a metroului din București și asigurarea legăturii cu Aeroportul Henri Coandă. Dezvoltarea infrastructurii portuare, la Constanța, dar și la Tulcea.Sunt doar câteva exemple”, a scris ministrul Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...