Bugetul pe 2021, adoptat până în Revelion

Obiectivul guvernării liberale este de a adopta proiectul de buget pe anul viitor până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea guvernului, între Crăciun şi Anul Nou. Anunțul a fost făcut sâmbătă de premierul Ludovic Orban.

„Pregătim rectificarea bugetară, de asemenea pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea guvernului, între Crăciun şi Anul Nou”, a spusOrban, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută după învestirea în funcţie a primarului municipiului Slobozia (judeţul Ialomiţa), Dragoş Soare.

El a punctat că viitorul buget va ţine cont de realitatea economică din România şi va urmări, în primul rând, să asigure investiţii în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, energetice, de sănătate publică, şcolare, de comunicaţii.

„Pe de altă parte, vom prevedea toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. Va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că, odată cu creşterea ratei de absorbţie de fonduri europene şi creşterea cantităţii de bani care intră în economia românească din fonduri europene, noi trebuie să asigurăm o cofinanţare suplimentară şi acest lucru trebuie, în mod evident, să-l asigurăm din resursele bugetare aflate la dispoziţie”, a mai spus Orban.

Premierul a punctat că la baza construcţiei bugetului nu vor fi luate în calcul noi taxe şi impozite.

Întrebat care este procentul avut în vedere pentru majorarea pensiilor anul viitor, premierul a precizat: „Majorarea pensiilor se va face pe baza realităţii economice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...