Bulgaria relaxează restricțiile

Bulgaria a hotărât să relaxeze condițiile impuse la intrarea turiștilor în țară după data de 1 mai. Anunțul vine după ce mulți care își planificaseră vacanța de Paști în această țară se gândiseră să renunțe.

În prezent, turiștii pot intra în Bulgaria doar cu un test PCR negativ. De la 1 mai însă, pot arăta unul din următoarele trei documente: certificatul de vaccinare emis după a doua doză, un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte sau dovada recuperării după COVID în ultimele 6 luni.

Documentul care demonstrează recuperarea nu trebuie să provină de la o instituție medicală, ci dintr-un rezultat pozitiv al testului PCR sau antigen, explică autoritățile sanitare.

Încercăm să introducem măsuri similare celor din țările vecine – Croația, Grecia, Turcia – și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie”, explică Angel Kunchev, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Sănătate, potrivit TVR.

Cei cu vârste sub 18 ani pot călători în Bulgaria fără test PCR.

Măștile de protecție vor fi obligatorii în toate spațiile comune închise. Pe plajă, o umbrelă nu va fi folosită decât de membrii aceleiași familii sau doar de 2 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...