Bulgaria aşteaptă ca numeroasele promisiuni ale Republicii Macedonia de Nord să devină reale

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, s-a întâlnit, joi, la Sofia, cu comisarul european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Olivér Várhelyi.

În cursul întrevederii, şeful statului bulgar a declarat că Bulgaria se aşteaptă ca numeroasele promisiuni ale Republicii Macedonia de Nord să devină rezultate care vor consolida încrederea reciprocă şi vor crea condiţii durabile pentru dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate.

Numai progresul real în dialogul bilateral cu Bulgaria şi îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga pentru aderarea la UE pot duce mai departe procesul de integrare europeană pentru statul nostru vecin din sud-vest”, a adăugat preşedintele. Rumen Radev a subliniat că Bulgaria apreciază foarte mult contribuţia Comisiei Europene şi a comisarului Várhelyi pentru intensificarea dialogului bilateral dintre Bulgaria şi Macedonia de Nord, potrivit novini.bg și Rador.

Noua dinamică

Ţara noastră se aşteaptă ca acest dialog să conducă la paşi concreţi în ceea ce priveşte asigurarea garanţiilor constituţionale pentru respectarea reală a drepturilor bulgarilor macedoneni, stoparea discursului urii faţă de Bulgaria şi bulgari, conservarea moştenirii culturale şi istorice bulgare de secole pe teritoriul Macedoniei de Nord, înainte de acordarea acceptului de încere a negocierilor pentru aderarea Skopje la UE.

Noua dinamică în relaţiile dintre Bulgaria şi Republica Macedonia de Nord reprezintă un semn pozitiv pentru ambele ţări, iar odată cu dezvoltarea unor proiecte comune economice, de transport şi de investiţii ar trebui rezolvate problemele deschise în relaţiile bilaterale”, a afirmat Radev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...