Bulgaria, măsuri de protecţie faţă de creşterea preţului la energie

Bulgaria vrea să protejeze firmele de efectele creşterii preţurilor la energie. Autorităţile pun la punct o schemă financiară de peste 350 de milioane de euro, valabilă pentru 6 luni. 

Guvernul interimar de la Sofia spune că lucrează la un pachet de măsuri care să le asigure bulgarilor acces la electricitate la cele mai bune preţuri. Poliţia şi procuratura au descins în august la sediul Comisei de reglementare a energiei şi apei pentru a înţelege motivul dublării preţului pe piaţa liberă. Au fost şi plângeri din partea organizaţiilor patronale, iar acum este campanie electorală.

În această ecuaţie politică şi economică, premierul interimar din Bulgaria a propus un ajutor de până la 50 de leva, adică 25 de euro, pentru fiecare MWh de electricitate folosit de companii în primele 6 luni din 2022. Dacă bugetul actual va fi revizuit, sprijinul ar putea fi acordat din acest an, a spus el. Este nevoie însă de un guvern cu puteri depline, potrivit stiritvr.ro. În Bulgaria vor avea loc noi alegeri anticipate pe 14 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...