Bulgaria pune în funcțiune cel mai puternic supercomputer din Europa de Est

Supercomputerul bulgarilor va contribui la îmbunătățirea cercetării științifice europene și va stimula inovația, oferind acces unei game largi de utilizatori din comunitatea de cercetare științifică, din industrie și sectorul public la infrastructura și serviciile HPC de ultimă generație.

Acesta va deservi la dezvoltarea aplicațiilor științifice, publice și industriale din diverse domenii, inclusiv bioinformatică, farmacie, dinamică moleculară și mecanică, chimie cuantică și biochimie, inteligență artificială, medicină personalizată, bioinginerie, meteorologie și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Va fi utilizat și în alte patru centre de supercomputere

Supercomputerul este cofinanțat de Republica Bulgaria și EuroHPC JU, cu o investiție comună în valoare totală de 11,5 milioane de euro.

În plus față de această licitație EuroHPC, BullSequana by Atos va fi utilizat și în alte patru centre de supercomputere EuroHPC; CINECA în Italia, IZUM în Slovenia, LuxProvide în Luxemburg și Minho Advanced Computing Center din Portugalia, consolidând poziția Atos ca lider european în calculul de înaltă performanță. 31 de supercomputere Atos sunt listate în clasamentul TOP500 supercomputere la nivel mondial, cu o performanță de vârf combinată de 251 petaflopi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole