Bulgaria va renunţa la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţii publice

Bulgaria va renunţa din 20 martie la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru intrarea în restaurante, centre comerciale şi alte locuri publice, a declarat prim-ministrul Kiril Petkov, transmite Reuters, scrie News.ro.

Certificatul care atestă că cineva a fost vaccinat, testat negativ sau s-a recuperat recent după Covid-19 a fost impus pentru accesul în majoritatea spaţiilor interioare din Bulgaria în octombrie anul trecut.

Introducerea sa a provocat o serie de proteste în cel mai puţin vaccinat stat membru al Uniunii Europene, de la proprietari de baruri şi restaurante până la activişti anti-vaccin.

Un nou protest masiv este programat pentru miercuri.

lt Ţara balcanică de 7 milioane de locuitori a înregistrat o scădere de două cifre a cazurilor de coronavirus săptămânale, în ultimele trei săptămâni.

Luni, Bulgaria a raportat 1.235 de noi infecţii zilnice, comparativ cu peste 12.000 de cazuri noi înregistrate pe 26 ianuarie.

”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri… Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de Certificatul Verde”, a spus Petkov reporterilor.

Petkov a spus că guvernul său va continua să îndemne bulgarii să se vaccineze şi a spus că certificatul va fi în continuare necesar pentru cei care doresc să călătorească în alte ţări ale Uniunii Europene.

Bulgaria va începe să reducă restricţiile din 24 februarie, când proprietarii de spaţii publice precum mall-uri, cinematografe, săli de sport şi baruri vor avea voie să acorde acces clienţilor care nu au certificat verde.

Din 5 martie, toţi călătorii străini care au certificat verde vor avea voie să intre în Bulgaria – o mişcare despre care ţara Mării Negre speră că va da un impuls industriei sale turistice.

Începând cu 20 martie, dacă totul decurge conform planului, permisul de sănătate va fi folosit doar pentru a facilita călătoriile în străinătate, a spus inspectorul şef de sănătate al ţării, Angel Kunchev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...