Bulgarii anunță că vor avea disponibile peste 4 milioane de tone de grâu din recolta acestui an pentru export

După producția record de grâu de anul trecut, Bulgaria se aşteaptă la o recoltă bună și în 2022, ceea ce îi va permite să exporte cantităţi semnificative de grâu, a declarat un oficial din conducerea Ministerului bulgar al Agriculturii, transmite Reuters.

„Ne aşteptăm ca recolta de grâu să fie apropiată de cea de anul trecut. Dacă va fi de 6,5 milioane de tone sau 6,7 milioane de tone, asta va depinde de condiţiile de însămânţare în diferite părţi ale ţării”, a afirmat Petar Kirovski, responsabil cu însămânţările culturilor de cereale în cadrul Ministerului bulgar al Agriculturii.

Bulgaria se numără printre cei mai mari exportatori de grâu din Europa şi anul trecut a înregistrat o recoltă record de 7,1 milioane de tone, în creştere faţă de o producţie de 4,7 milioane de tone în 2020, din au fost exportate până acum aproape cinci milioane de tone de grâu. Consumul intern este de aproximativ 1,5 milioane de tone pe an.

„Având în vedere că ne aşteptăm la o recoltă bună în acest an, vor fi disponibile cantităţi mai mult decât suficiente pentru export. Cu siguranţă, peste patru milioane de tone de grâu vor fi exportate”, a declarat Petar Kirovski.

Prognozele sunt optimiste și în ceea ce privește orzul, fiind estimat un nivel al recoltei apropiat de cel de anul trecut, când fermierii bulgari au recoltat peste 680.000 de tone de orz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...