Burduja: Concursurile pentru manageri la SNR şi Poşta Română vor fi organizate după ce se încheie interimatele

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunţat miercuri că procedurile privind ocuparea posturilor de conducere la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) şi la Poşta Română, în baza Ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, vor fi demarate după ce vor fi încheiate mandatele managerilor interimari.

Într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, el a fost întrebat dacă a declanşat procedurile pe Ordonanţa 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în vederea organizării de concursuri la SNR şi la Poşta Română, unde „sunt numiţi, la conducere, fără concurs, oameni din PNL”.

 

„Cu privire la Ordonanţa 109, eu am anunţat că este unul dintre obiectivele mele şi-mi doresc să demarez acest proces. În momentul acesta, ştiţi bine, avem o situaţie de interimat. Aceste interimate trebuie încheiate şi se organizează această procedură. (…) O procedură pe 109 nu se face de azi pe mâine. Asta e realitatea, dacă vrem s-o facem bine. Dacă vrem doar să bifăm o căsuţă, sigur, ea se poate face formal. Ştiţi bine că mai întâi se selectează o firmă de ‘headhunting’, într-un mod competitiv, printr-un proces de achiziţie. Firma respectivă analizează CV-urile, background-ul posibililor candidaţi şi dă nişte recomandări, dă o rezoluţie. Deci, încă nu am demarat acest proces, având celelalte urgenţe, pe care le ştiţi foarte bine, de la cloud până la restul situaţiilor”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul a menţionat că, până atunci, a făcut o evaluare a actualului management de la cele două companii.

„Şi, cel puţin în acest moment, cel puţin Poşta Română, se mişcă foarte bine”, a apreciat Burduja.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole