Burse americane, pe creștere. Ce a determinat acest lucru

Principalii indici ai burselor de pe Wall Street au închis luni la cele mai înalte niveluri atinse vreodată, pe fondul evoluțiilor bune ale acțiunilor Tesla și ale bănci, relatează Reuters.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 4% și au contribuit cel mai mult la câștigurile din S&P 500 și Nasdaq. CEO-ul Elon Musk a insistat, luni, în instanță că nu controlează Tesla și a spus că nu îi face plăcere să fie directorul executiv al companiei de vehicule electrice, apariția fiind menită să apere achiziția companiei SolarCity din 2016.

Indicele băncilor S&P 500 a urcat cu 1,3% înaintea rca băncile importante, prrecum Goldman Sachs și JP Morgan să își anunțe rezultatele trimestriale.S&P 500 a urcat cu aproximativ 17% în acest an, unii investitori începând să se întrebe cât de mult poate dura creșterea acțiunilor, îngrijorați de o posibilă recesiune. Dow Jones a crescut cu 0,36% până la 34,996,18 puncte, în timp ce S&P 500 a câștigat 0,35%, până la 4.384,63. Nasdaq Composite a urcat cu 0,21% până la 14.733,24 puncte.

Și Walt Disney a crescut

Walt Disney a crescut cu peste 4% la un maxim pe două luni după ce filmul „Black Widow” al Marvel a câștigat 80 de milioane de dolari în primul său weekend.

Virgin Galactic Holdings a scăzut cu 17% după ce compania de turism spațial a declarat că ar putea vinde acțiuni în valoare de până la 500 de milioane de dolari, la o zi după ce compania a finalizat primul său zbor de testare cu echipaj în spațiu, cu fondatorul miliardarului Richard Branson la bord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...