Burse americane, pe creștere. Ce a determinat acest lucru

Principalii indici ai burselor de pe Wall Street au închis luni la cele mai înalte niveluri atinse vreodată, pe fondul evoluțiilor bune ale acțiunilor Tesla și ale bănci, relatează Reuters.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 4% și au contribuit cel mai mult la câștigurile din S&P 500 și Nasdaq. CEO-ul Elon Musk a insistat, luni, în instanță că nu controlează Tesla și a spus că nu îi face plăcere să fie directorul executiv al companiei de vehicule electrice, apariția fiind menită să apere achiziția companiei SolarCity din 2016.

Indicele băncilor S&P 500 a urcat cu 1,3% înaintea rca băncile importante, prrecum Goldman Sachs și JP Morgan să își anunțe rezultatele trimestriale.S&P 500 a urcat cu aproximativ 17% în acest an, unii investitori începând să se întrebe cât de mult poate dura creșterea acțiunilor, îngrijorați de o posibilă recesiune. Dow Jones a crescut cu 0,36% până la 34,996,18 puncte, în timp ce S&P 500 a câștigat 0,35%, până la 4.384,63. Nasdaq Composite a urcat cu 0,21% până la 14.733,24 puncte.

Și Walt Disney a crescut

Walt Disney a crescut cu peste 4% la un maxim pe două luni după ce filmul „Black Widow” al Marvel a câștigat 80 de milioane de dolari în primul său weekend.

Virgin Galactic Holdings a scăzut cu 17% după ce compania de turism spațial a declarat că ar putea vinde acțiuni în valoare de până la 500 de milioane de dolari, la o zi după ce compania a finalizat primul său zbor de testare cu echipaj în spațiu, cu fondatorul miliardarului Richard Branson la bord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...