Burse de 1.600 de euro pentru studenți

Trei norocoși. Doar trei. Care trebuie să fie perseverenți. Și să facă ceva simplu la prima vedere, însă de fapt complex.

Universitatea de Arte Plastice din Orașul Hamburg (HFBK) oferă o bursă pentru 3 studenți dacă sunt de acord să nu facă ceva semnificativ, potrivit The Guardian. Ce poate însemna acest “ceva semnificativ”? Pe larg vorbind, cei trei studenți vor trebui să fie perseverenți în a nu face nimic!

Universitatea de Arte Plastice oferă bursa pentru trei studenți, fiecare în valoare de 1.600 de euro, cu condiția ca aceștia să fie de acord să rămână inactivi. Această „subvenție de inactivitate”, după cum notează  se adresează studenților din toată Germania care vor putea aplica în mod anonim până pe 15 septembrie și vor trebui apoi să convingă un juriu că domeniul lor de “inactivitate” este deosebit de relevant. Durata perioadei de inactivitate va fi propusă de către voluntari. „Dacă ne spui că nu veți dormi, o poți face doar câteva zile, dar dacă ne spui că nu mergi la cumpărături, poate dura mult mai mult”. Toate dosarele de cerere vor face obiectul unei expoziții, în noiembrie, intitulată: „Școala inconsistenței: spre o viață mai bună”. Din nou, o întrebare va servi drept ghid: „De la ce m-aș putea abține ca să diminuez consecințele negative ale vieții mele asupra vieții altora?”.

Ce vrei să nu faci?

Formularul de înscriere conține patru întrebări. Ce vrei să nu faci? Cât timp vrei să nu o faci? De ce este important să nu faci acest lucru? De ce ești persoana potrivită să nu o faci?

Friedrich von Borries, arhitect și cercetător în design, care se afla în spatele programului, explică: „Vrem să ne concentrăm pe inactivitatea activă. Dacă spui că nu te vei mișca o săptămână întreagă, este impresionant. Dacă te oferi să nu te miști și nici să gândești, ar fi și mai bine. Cine se angajează să nu facă nimic, în nici un fel, va avea, fără îndoială, o șansă bună să ajungă în fața juriului. Pentru universitate, acest program nu este o farsă. Acesta este un experiment cu intenții foarte serioase”.

Obiectivul este de a considera modul în care fiecare poate beneficia de societate prin reducerea sau interzicerea totală a unei practici, a unui act.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...