Burse gratuite pentru 1000 de femei! Cum pot da startul afacerii lor

Publicat: 09 nov. 2022, 09:30, de Roxana Roseti, în SOCIAL , ? cititori
Burse gratuite pentru 1000 de femei! Cum pot da startul afacerii lor

Peste 40% dintre românce visează la antreprenoriat, dar nu știu cum să înceapă un business, potrivit statisticilor. Iată însă că un program îndrăzneț și-a propus burse gratuite pentru 1000 de femei!

Femeia-mamă, femeia-angajată, femeia-antreprenor. Sună a șablon, dar sunt trei dintre rolurile și ipostazele care, în România anului 2022, nu ar trebui să se excludă unul pe celălalt, ba chiar s-ar putea completa cu succes.

Cu toate acestea, în România, femeia petrece 140 de ore de sarcini casnice pentru a-și îngriji familia. Nu e de mirare ca 80% din femei se simt obosite si coplesite de viata lor de zi cu zi. Teama de eșec, lipsa unei siguranțe financiare, dar și birocrația excesivă sunt doar câteva dintre piedicile care le țin pe femeile din România departe de visul lor de a intra în lumea antreprenoriatului.

Burse gratuite pentru 1000 de femei! Cum pot da startul afacerii lor

Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și Andra Pintican -fondatoarea “Școlii de HR” și “Co-Fondator 1000și-au propus să fie inspirație și motivație pentru a ușura și a deschide drumul femeii spre propriul business – prin inființarea programului de “Antreprenoriat la feminin” care se va derula pe durata unui an, cu cursuri specializate pe multiple arii din antreprenoriat, în care 1000 de femei pot primi o bursă gratuită pentru a da startul afacerii lor.

La finalul programului, trei start-upuri vor primi finanțare în valoare de 5000 de euro, dar și suport în implementarea business-ului la care visează. Sună tentant, nu? Fii și tu parte din comunitatea celor 1000 de femei care schimbă lumea: poți aplica aici pentru o bursă: https://beautyconnection.ro/1000-2.

Workshop-uri susținute de femei cu notorietate

Workshop-urile din cadrul proiectului vor fi susținute de femei care activează în zona antreprenoriatului, dar și de activiști, content creators, specialiști și experți în toate ariile de interes, deoarece este important ca doamnele care se vor alătura proiectului să aibă toate informațiile necesare dezvoltării unui business propriu.

Cursurile se vor desfășura bilunar și vor avea loc în cadrul unei comunități (grup) pe Facebook.

Printre mentorii acestui program se numără Amalia Năstase, Alina Greavu ( Aluziva) , Paula Herlo, Lorelei Bratu , Crina Coliban, Ioana Chereji Andreea Caranda – femei cu notorietate și succes care au învins provocările și au demonstrat cât de importantă este atât dezvoltarea potențialului în antreprenoriatul feminin, cât și educarea și formarea pe plan antreprenorial.

Femei românce și visul antreprenoriatului 

Fondatoarele intenționează să pună acces în program și pe antreprenoriatul social, pentru că au observat dorința femeilor din România de a crea business-uri cu impact social pozitiv.

Potrivit unui sondaj-studiu despre apetitul femeilor din România pentru antreprenoriat, dar și despre cum s-ar descurca acestea cu o asemenea provocare, cifrele obținute arată că 40% dintre doamne spun că visează la antreprenoriat cu ochii deschiși, dar că nu știu de unde să înceapă să contruiască un business.

Gândul de a-și risca stabilitatea fără să facă apoi bani, teama unui eșec, dar și ideea de a lupta cu birocrația românească se numără printre angoasele și piedicile pe care și le pun femeile din România, atunci când vorbesc despre posibilitatea de a avea și de a investi în propriul business.

Proiectul 1000 de femei care schimbă lumea 

Peste 20% dintre femeile din România mărturisesc deschis că își doresc să intre în lumea antreprenoriatului, dar că le este frică, în timp ce mai bine de 17% dintre ele au o idee clară despre cum ar vrea să arată afacerea lor, dar susțin că nu au la îndemână resurse informaționale și financiare.

Când vine vorba de susținerea și de implicarea familiei atunci când soția, mama, prietena își doresc să treacă la antreprenoriat, cifrele nu sunt unele deloc încurajatoare și optimiste.

Potrivit sondajului, 8.4% dintre femei recunosc că nu au nicio susținere în demersul lor, în timp ce, la polul opus, peste 19% dintre femeile mai norocoase, susțin că se bucură de sprijinul familiei în ceea ce privește dorința lor de a intra în zona antreprenorială.

Proiectul pentru 1000 de femei care pot schimba lumea cu siguranță va schimba multe, cel puițin în ceea ce privește gândirea antreprenorială.