Cafeneaua din Craiova unde plătești timpul

După modelul mai multor orașe precum București, Cluj-Napoca sau chiar Balș a venit și rândul Băniei să găzduiască o cafenea în care clienții nu plătesc produsele pe care le consumă, ci doar timpul.

Un spațiu de lucru, într-o casă primitoare, cu o curte destinată relaxării, pe o stradă liniștită, unde, la final, singurul lucru care apare pe nota de plată este timpul petrecut, nu produsele consumate.

Astfel că, pentru o oră în acest spațiu, clientul plătește 12 de lei și poate să consume orice dorește de pe meniul care conține cafea, ceai, apă, fructe sau prăjituri. Prețurile variază, însă, în funcție de ceas, fiind disponibile și abonamente lunare. Anticafeneaua, cum o numește chiar proprietara, Carmen Paraschivu, are o bucătărie în care clienții își pot prepara cafeaua sau ceaiul, după bunul plac, o camera destinată celor care au nevoie de un birou la care să lucreze, o bibliotecă și un spațiu pentru conferințe sau ateliere, potrivit Radio România Actualități.

Pentru cei care nu dispun de birouri de lucru

Ultima cameră îi întâmpină, în present, pe studenții de la Drept, care vin împreună cu un avocat și simulează procese, apoi pe alții care fac meditație la engleză, dar și pe cei care participă la un curs de dicție. Iar, în zilele calde, clienții își pot găsi relaxarea într-un hamac, la umbra unui cireș, crescut chiar în mijlocul curții. Cafeneaua a fost gândită de Carmen și soțul său, Florin, ca un spațiu de co-working. Prin intermediul unei platforme, diverse companii care au angajați, dar nu dispun de birouri de lucru în Craiova, pot face abonamente pentru ca angajații lor să vină în acest spațiu și să alterneze cu lucrul de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole