Călătorii doar în baza „pașaportului Covid”. Se lansează o aplicație prin care putem dovedi că nu suntem infectați

Să călătorim cu avionul în toată lumea în baza unui așa-zis „pașaport Covid” este o variantă care este luată în calcul de Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA).

Industria aeriană a fost puternic afectată de această pandemie. Specialiștii din domeniu caută să implementeze soluții pentru siguranța pasagerilor astfel încât pe viitor să fie evitată posibilitatea ca zborurile internaționale să fie din nou suspendate.  

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) anunță că dezvoltă o aplicație mobilă în baza căreia am putea călători în siguranță. Este un fel de „pașaport Covid” care demonstrează în momentul călătoriei că nu suntem infectați sau că am fost vaccinați anti-coronavirus.

Când va fi lansată aplicația?

Program – pilot va începe anul acesta. Aplicația ar urma să fie lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor. Lansarea la Android ar urma să aibă loc în aprilie 2021.

În ce măsură ajută un „pașaport-Covid”?

Pilotul de linie Cezar Osiceanu a explicat în ce măsură va ajuta această aplicație industria aviatică.

„Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem? Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR. Ideea este bună. Pandemia a forțat digitalizarea și venim cu această provocare sistemică, acest pașaport. Ideea e bună, dar ne lovim de aceste aspecte. Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav”, a declarat pilotul la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...