Calificare spectaculoasă a României în Grupa Mondială la Cupa Davis

Echipa României a învins formaţia Thailandei cu scorul de 3-2, sâmbătă la Nonthaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis, graţie victoriei reuşite de Filip Cristian Jianu în faţa lui Yuttana Charoenphon, cu 6-0, 6-2.

Jianu (267 ATP la simplu) s-a impus clar, după 62 de minute, în faţa unui adversar aflat pe locul 976 în clasamentul mondial.

Primul set a fost unul fără istoric, dar debutul actului secund a fost unui mai puţin reuşit. Jianu a salvat în cele din urmă trei mingi de 0-2 şi a preluat controlul, desprinzându-se la 5-1. Românul s-a relaxat prematur şi a fost nevoit să mai salveze două mingi de break pe final, încheind cu 6-2.

Jianu a încheiat cu 5 aşi, în timp ce Charoenphon a făcut 4 duble greşeli. Românul a fost net mai bun la serviciu şi a reuşit să salveze toate cele cinci mingi de break ale adversarului.

Vineri, în primul meci de simplu, Nicholas David Ionel a fost învins surprinzător de Yuttana Charoenphon, cu 7-5, 3-6, 6-1. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), s-a înclinat după două ore şi 40 de minute de joc în faţa unui adversar care de află doar pe locul 976 în clasamentul mondial.

Apoi, Filip Cristian Jianu s-a impus în faţa lui Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-2, restabilind egalitatea. Jianu (267 ATP la simplu) a câştigat după două ore şi 37 de minute în faţa lui Samrej (605 ATP la simplu).

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a fost învinsă de cuplul Pruchya Isaro (455 ATP la dublu)/Thantub Suksumrarn (556 ATP la dublu), cu 4-6, 6-2, 6-4.

Marius Copil (393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), aflat la a 23-a întâlnire de Cupa Davis pentru România, şi debutantul Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu), s-au înclinat după două ore şi 13 minute de joc.

În primul meci de simplu de sâmbătă, Nicholas David Ionel a câştigat după o oră şi 18 minute în faţa primei rachete a echipei gazdă, Kasidit Samrej, cu 6-4, 6-1.

De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu au fost premiere.

Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan a mai făcut parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, a figurat şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele au fost găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri. Aceasta este prima confruntare dintre România şi Thailanda.

România va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...