California: Cel mai puternic incendiu a distrus peste 29.000 de hectare de pădure și amenință ”infrastructuri esențiale”

McKinney este numele celui mai mare incendiu din acest an din California, care continuă să se extindă în vestul țării. Guvernatorul a declarat stare de urgență.

Duminică, incendiul se propaga cu viteză din cauza vântului puternic, distrugând case și obligând mii de persoane să-și părăsească domiciliile, au anunțat autoritățile.

Potrivit agenției de luptă contra incendiilor CalFire, McKinney a distrus peste 29.638 de hectare de pădure în Klamath, în apropierea localității Yreka în nordul Californiei, transmit agențiile de presă.

Este vorba despre un incendiu de pădure cel mai distrugător de la începutul anului în California care, în această vară, a mai fost lovită de alte incendii.

Guvernul statului, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență, explicând că au fost distruse case și sunt amenințate ”infrastructuri esențiale”.

Peste 2.000 de rezidenți au fost notificați prin ordine de evacuare, potrivit biroului serviciilor de urgențe ale guvernatorului de California. Și locuitorii din zonele limitrofe trebuie să fie pregătiți să-și părăsească domiciliile dacă va fi necesar. ”Vă rog nu ezitați să vă evacuați”, a transmis pe Twittter șeriful comitatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...