Calvarul prin care a trecut Rudel Obreja înainte să moară. Fostul pugilist a cerut ajutorul: „Vreau să trăiesc!”

Publicat: 12 mart. 2023, 14:48, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Calvarul prin care a trecut Rudel Obreja înainte să moară. Fostul pugilist a cerut ajutorul: „Vreau să trăiesc!”

Fostul președinte al Federației Române de Box și-a petrecut ultima parte din viață într-un calvar. Fostul pugilist a transmis un strigăt de ajutor că vrea să trăiască, asta necesitând să fie eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer.

Rudel Obreja a trecut printr-un adevărat calvar în ultimii ani, în condițiile în care a cerut să iasă din penitenciar pentru a se trata de cancer.

„Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:
– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;
– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte
– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC”, scria Rudel Obreja pe Facebook, anul trecut.

Ulterior, acesta a fost eliberat pentru a se trata, însă se pare că starea lui de sănătate se afectase extrem de grav.

Rudel Obreja a murit

A încetat din viață Rudel Obreja! Fostul pugilist a murit la vârsta de 57 de ani.

„Cu adânca durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.

CS Dinamo a confirmat decesul lui Rudel Obreja, un fost sportiv al grupării din „Ștefan cel Mare”.

„Drum lin, Rudel Obreja!

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei”, este comunicatul celor de la CS Dinamo.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul ”Gala Bute”.

În anul 2015, dosarul „Gala Bute” a ajuns pe masa instanței supreme, principalele acuzații fiind de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

În rechizitoriu, procurorii au arătat că pe 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi firma deținută de Rudel Obreja care avea drept scop prestarea unor servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Potrivit acestui contract, pe 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a plătit servicii de promovare care ajungeau la 8.116.800 lei. 

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului.

Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, au arătat procurorii.