Cameleonul de la Mediu care-l plagiază non-stop pe Murphy

Publicat: 11 iul. 2022, 09:15, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Cameleonul de la Mediu care-l plagiază non-stop pe Murphy

Ieșirea publică a ministrului UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, privind situația de la Administrația Națională Apele Române (ANAR) poate fi considerată ca una dintre cele mai proaste glume din ultimul timp ale unui politician și coroborată cu declarația halucinantă că românii își bat joc de apă demonstrează că acesta trăiește în altă lume decât cea din țara noastră.

Este un cameleon politic, adică una spune, alta face și altceva gândește. „Sunt zone unde pompele de apă pentru unele localități sau regiuni pompează de două sau de trei ori mai multă apă, pentru a satisface nevoia de a uda grădina, de a uda gazonul, de a uda castraveții, morcovii, roșiile, lucruri care sunt de înțeles la un moment dar în situația în care toată lumea face acest lucru, face imposibilă susținerea pe termen mediu și lung a rezervelor de apă potabilă”, a declarat Tanczos Barna.

Oppss! Ai devenit peste noapte și mare specialist în ape și agricultură, dar mai ales un demn urmaș al babei Vanga când ne anunți că și ”în situația în care toată lumea face acest lucru, face imposibilă susținerea pe termen mediu și lung a rezervelor de apă potabilă”.

Din senin a început să te roadă grija de rezervele de apă potabilă, dar ai uitat prea repede că ministerul pe care-l păstorești, ca urmare a trocului politic, se ocupă și de rezervele de apă potabilă din țara noastră.

Dar, așa de mult l-a preocupat pe Barna Tanczos domeniul apelor, încât acum, din senin, ne anunță că ”vechimea în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcțiilor de director al Administrațiilor Bazinale de Apă şi al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA)” și ”este exclus ca această instituție să revină la scandalurile din 2020, nu permitem deprofesionalizarea acestei instituții. Acum, când vedem cu toții cât de importantă este apa, această resursă neprețuită, sistemul are nevoie de specialiști”.

Păi până acum ce-ai făcut pentru domeniul apelor? Ai pus umărul la deprofesionalizarea ANAR prin numiri pe criterii politice și nicidecum profesionale. Un consilier județean de la Caraș-Severin, Gabriel Francisc Știka, numit director general ANAR, Constantin Metler, cercetat pentru șpagă, dar unul dintre artizanii angajărilor ilegale, menținut ca director general adjunct la ANAR, sforarul șef al angajărilor din ANAR teleportat la o societatea de sub tutela ANAR unde câștigă dublu decât la Apele Române și exemplele pot continua.

Acum, Barna Tanczos vrea ”vechimea în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcţiilor de director al Administraţiilor Bazinale de Apă şi al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA)”, dar nu și la conducerea ANAR?

De ce? Pentru că peștele de cap se impute, iar Barna Tanczos este capul care se comportă ca un cameleon, adică este o persoană ”care-și schimbă purtarea și convingerile după împrejurări și interese”. Practic, Barna Tanczos a uitat prea repede recomandările și propunerile Corpului de control al prim-ministrului referitoare la ”îmbunătățirea organizării activităților la entitățile de sub tutela ministerului” și ”Instituirea unei monitorizări  și coordonări eficiente a MAPM asupra activității ANAR și ABA cu privire la structurile organizatorice”!

De ce oare se comportă ca un cameleon? Pentru că ministrul UDMR al Mediului l-a plagiat pe Murphy: „Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale”!