Camera Deputaților: Cinci deputați și-au anunțat retragerea din USR și demisia din partid

Deputaţii Oana Cambera, Paul Cristian Ichim, Daniel Toda şi Tudor Benga au anunţat, luni, în plenul Camerei, că demisionează din USR şi se retrag din grupul parlamentar al acestui partid, iar deputatul Simina Tulbure a scris pe Facebook că se alătură partidului REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş.

„Astăzi, drumul meu se desparte de USR. Este un moment greu de definit, un mix de tristeţe şi speranţă. Demisia este o decizie asumată după o lungă perioadă de analiză, cu multe frământări, în care am simţit că nu pot să mai construiesc într-o energie contrară viziunii pentru care am ales să fac pasul către politică. (…) Mă voi alătura unei noi mişcări politice în a cărei viziune regăsesc multe din principiile pentru care am ales să mă implic în politică, pentru a construi un viitor european, un reper care să ofere şansa de reformă României”, a scris Oana Cambera pe Facebook.

„Îmi este dificil să fac acest anunţ, dar cu mare regret trebuie să vă spun că am decis să demisionez din USR. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că am crezut în acest proiect şi în necesitatea sa pentru societatea românească.(…) Din nefericire, atmosfera toxică din ultimele luni din interiorul partidului m-a convins că este pasul pe care sunt nevoit să îl fac, pentru a rămâne fidel motivelor pentru care am intrat în politică”, a scris pe Facebook şi deputatul Paul Ichim.

„Părăsesc USR cu greu (…) am întâlnit aici oameni dedicaţi, serioşi, altruişti, care încearcă cu toată puterea să schimbe mentalităţi şi, încet, să schimbe România. Totuşi, sunt din ce în ce mai puţini, iar vocea lor are din ce în ce mai slabe reverberaţii la nivelul politicii partidului. (…) Dacian Cioloş m-a convins că se poate face şi în România o altfel de politică. (…) Sunt convins că vom construi împreună repere de profesionalism, repere de integritate, repere de valori şi principii ordonate după ierarhii universale, repere de bun-simţ”, a menţionat pe Facebook şi Daniel Toda.

„De azi fac parte din Partidul REPER pentru că am încrederea că în această echipă şi cu această viziune pot contribui la o Românie unde cetăţenii nu au doar voci, dar pot deveni o voce, în care femeile sunt aplaudate pentru că sunt apreciate, nu pentru a fi intimidate, iar tinerii sunt băgaţi în seamă pentru a face, împreună cu cei mai cu experienţă, reforme pe bune”, a scris şi Simina Tulbure.

Tudor Benga a afirmat în plen că deocamdată nu se va alătura partidului REPER.

„Îmi anunţ demisia din USR şi din grupul USR, îmi voi continua activitatea ca neafiliat. Mulţumesc colegilor pentru această activitate de 6 luni. Le urez colegilor succes în REPER. Eu voi sta o perioadă pe bară. Am fost un susţinător clar al redesenării regulilor din politică. Vreau să ducem în continuare această luptă, să deschidem piaţa politică”, a adăugat Benga.

Săptămâna trecută, şi alţi parlamentari şi-au anunţat demisia din USR.

Noul partid REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş, a fost lansat luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...