Camera Reprezentanților votează miercuri punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Preşedintele Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanţilor a SUA a anunțat, luni, că articolul pentru demiterea și punerea sub acuzare a lui Donald Trump va fi votat în plenul acestei camere miercuri și a dat asigurări că acesta va trece.

„Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberativă. Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern.

El a mai spus că ar dori ca republicanii să aducă obiecţii faţă de această cerere de impeachment printr-o rezoluţie în care să-i ceară vicepreşedintelui Mike Pence să-l înlăture pe Trump prin invocarea articolului 25 din Constituţia SUA. Respectivul articol prevede că un preşedinte poate fi înlăturat dacă este considerat „inapt” să-şi îndeplinească atribuţiile.

În acest caz, acel comitet condus de congresmanul democrat va întocmi un regulament pentru a vota legislaţia în Camera Reprezentanţilor, iar 24 de ore mai târziu comitetul va prezenta o altă rezoluţie pentru impeachment, conform Reuters, citat de Agerpres.

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie, ei susţinând că prin declaraţiile sale el şi-ar fi încurajat simpatizanţii să pătrundă în clădirea Capitoliului.

Conform documentelor consultate de CNN, principalul cap de acuzare formulat împotriva lui Trump este „incitarea la insurecție”.

1 COMENTARIU

  1. „Povestea este o furie a coloanei vertebrale pentru oricine evocă imagini ale unui Donald Trump nemulțumit care călătorește pe coridoarele Casei Albe în propriile sale „ zile finale ”, mintea sa plină de teorii conspiraționiste, mândria sa abuzată de declinul său în cel mai puternic om din lume ”până la„ „Rătăcitor” (cel mai sălbatic epitet din vocabularul său) – tot timpul înzestrat cu puterea supraomenească de a arunca lumea la comanda sa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...