Campania de imunizare anti-Covid-19 din România: Se vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că în centre se  vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului.

 „Sunt foarte puţine centre care au activitate scăzută, adică într-un judeţ sunt circa unu sau două sau centre care au activitate mică, sunt centre foarte mici. Restul, circa 30% sunt centre care au activitate medie şi tocmai de aceea ne dorim optimizarea activităţii”, a explicat acesta.

De asemenea, 45% din centrele de vaccinare au activitate medie şi scăzută

„Aş vrea să vă spun că am făcut o evaluare cu ajutorul colegilor din CNCAV a activităţii şi eficienţei centrelor de vaccinare, din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare, 45% din aceste centre au activitate medie şi scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Gheorghiţă a cerut direcţiilor de sănătate publică să reevalueze activitatea acestor centre de vaccinare.

„Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare cu mai multe propuneri, pe de o parte fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze, fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau în anumite centre care nu mai au adresabilitate chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoanele vaccinate, respectiv costuri”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

„În marea lor majoritate niciunul nu se va închide, ieri am avut o şedinţă cu Direcţiile de Sănătate Publică, foarte puţine centre se vor reloca, ca şi sediu, iar în celelalte se reduce deja programul de lucru şi personalul vaccinator este mobilizat în echipe mobile şi au activităţi zilnice în localităţile, în mod deosebit din rural”, a adăugat acesta.

 Conform lui Valeriu Gheorghiță, centrele care au activitate medie vaccinează între 25 şi 50 de persoane zilnic, ceea ce înseamnă mai puţin de jumătate din capacitatea de 100 de persoane pe flux. În centrele cu activitate scăzută se vaccinează mai puţin de 25 de persoane pe zi.

„Sunt foarte puţine centre care au activitate scăzută, adică într-un judeţ sunt circa unu sau două sau centre care au activitate mică, sunt centre foarte mici. Restul, circa 30% sunt centre care au activitate medie şi tocmai de aceea ne dorim optimizarea activităţii”, a explicat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...