Campanie electorală cu peripeții: Sute de sesizări la Poliție

Sute de sesizări la Poliție au fost făcute în timpul campaniei electorale de dinainte de alegerile locale. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne menționează că nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită.

Un număr de 669 de de sesizări privind evenimente electorale au fost înregistrate la Poliție în această perioadă, dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare.

De la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 386 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92 de mii de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenții, fiind sancționate cu amendă sau avertisment 36 de persoane.

Pe timpul campaniei electorale, au fost constatate 149 de infracțiuni pentru care sunt cercetate 128 de persoane.

Cele mai multe nereguli sesizate


• distrugerea, deteriorarea sau murdărirea afișelor electorale ori a anunțurilor de propagandă electorală;
• nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală;
• nerespectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse în context electoral;
• nerespectarea hotărârilor birourilor electorale sau ale Autorității Electorale Permanente.

În toal, până în prezent au avut loc 1.160 de manifestări electorale în municipiul București și în alte 537 de localități.

„În continuare, Ministerul Afacerilor Interne va asigura efectivele necesare pentru desfășurarea într-un climat de siguranță publică a campaniei electorale, dar și pentru îndeplinirea în bune condiții a tuturor categoriilor de misiuni ce ne revin, inclusiv în contextul pandemiei. Spre exemplu, doar în ultimele 24 de ore, efectivele MAI împreună cu reprezentanți ai altor instituții au verificat 2.240 de operatori economici și peste 20 de mii de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 727 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200 de mii lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua pe toată perioada pandemiei”, precizează purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.  Declarațiile live pot fi văzute AICI.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...