Campionatul European de Handbal: România învinge Polonia în al doilea meci din grupă

Publicat: 05 dec. 2020, 20:21, de Aurel Drăgan, în SPORT , ? cititori
Campionatul European de Handbal: România învinge Polonia în al doilea meci din grupă

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Kolding, reprezentativa Poloniei, scor 28-24 (11-15), în al doilea meci din grupa D a Campionatului European. Este primul succes al tricolorelor, în lotul cărora a revenit portarul Denisa Dedu.

Marcatoarele României au fost Neagu 8 Laslo 6, Ostase 6, Dincă 3, Iuganu 2, Popa 2, Buceschi 1.

În lotul tricolor a revenit portarul Denisa Dedu, izolată câteva zile după testarea pozitivă a colegei sale de cameră, Laura Moisă, în continuare afectată de Covid-19.

În grupa D se mai joacă, sâmbătă seară, partida Germania – Norvegia, iar în grupa B, Cehia – Rusia şi Spania – Suedia. Şi în grupa C se joacă un meci, Olanda – Serbia, amânat de vineri, după depistarea unui caz pozitiv în lotul sârb.

În primul meci din grupa D, România a pierdut cu Germania, scor 19-22 (10-13), şi are 2 puncte în clasament. În ultima rundă a grupei D, luni, 7 decembrie, se vor disputa meciurile Germania – Polonia şi România – Norvegia (21.30)

Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

Podiumul ediţiei din 2018, care a avut loc în Franţa, a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Rusia şi Olanda.

Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.