Canada. Vaccin contra Covid-19 pe bază de plante, în faza testelor finale

Rezultatele unui vaccin împotriva Covid-19 pe bază de plante, pus la punct în Canada, atrag atenția specialiștilor.

Vaccinul se află în testul de fază III, radomizat, dublu orb, cu control placebo, efectuat în Argentina, Brazilia, Canada, Marea Britanie și Statele Unite. Schema de vaccinare presupune două doze administrate intramuscular la interval de 21 de zile.

Principalul scop al vaccinului este prevenirea simptomelor unei infecții cu SARS-COV-2. Persoanele contaminate au fost infectate în majoritatea lor cu varianta Delta (45,9%) și cu varianta Gamma (43,4%). În total, în studiu au fost incluse 24.141 de persoane. Rezultatele indică o eficacitate a vaccinului de 71% în prevenirea formelor simptomatice de Covid-19. Eficacitatea împotriva formelor moderate spre grave ale bolii este de 84,5% (excluzând persoanele pozitive la începutul testului). Efectele nedorite au fost rare și ușoare, transmite Futura Sante.

Planta folosită este înrudită cu tutunul, considerată buruiană. Această plantă are un randament excelent de producere de proteine. Principiul este următorul. Un vector bacterian, care nu este toxic pentru plantă, a fost injectat cu o plasmidă conținând gena care codifică proteina spike a virusului. Planta este apoi pusă în contact cu aceste bacterii: mecanismul celular al plante va produce proteina spike și apoi o va expulza.

Dosarul vaccinului se află de la sfârșitul anului trecut la Health Canada și ar putea fi omologat în următoarele săptămâni. În plus această tehnologie, care combină tehnica tradițională a particulelor virale cu tehnica inovatoare de producere a acestora într-o plantă, poate fi transpusă și în cazul altor boli.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...