Canapele extensibile – cum o alegi pe cea potrivită?

Investiția într-o canapea extensibilă oferă locuinței tale un plus de funcționalitate și de stil, împreună cu un spațiu suplimentar de dormit atunci când musafirii rămân peste noapte.

Și pentru că ofertele de canapele sunt foarte variate, în acest articol îți spunem cum să alegi canapeaua extensibilă potrivită.

Ce este o canapea extensibilă ?

O canapea extensibilă este o canapea care poate fi transformată în pat. Aceste canapele sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni – de la cele de o persoană până la cele king-size, sunt prevăzute cu diverse tipuri de saltele și folosesc mecanisme diferite de extensie pentru a fi transformate în paturi.

Criterii pentru alegerea canapelei potrivite

Dintre acestea, amintim:

  • spațiul în care va fi amplasată canapeaua;
  • dimensiunea;
  • mecanismul de extensie;
  • va funcționa mai mult ca pat sau canapea de zi?

Aceste criterii îți vor spune ce tip de canapea, ce saltea și ce mecanism de extindere să alegi.

Există mai multe tipuri de canapele extensibile?

La momentul apariției canapelelor extensibile pe piață, singura variantă disponibilă era canapeaua pentru 2 persoane. În prezent însă, dacă dispui de un spațiu generos, poți alege o canapea extensibilă mare de 3, 4 sau chiar 5 locuri.

Canapeaua extensibilă modulară reprezintă o altă variantă destinată încăperilor mari, modulele din care este alcătuită permițând configurări diferite atunci când este transformată în pat. Pentru o cameră ceva mai mică, optează pentru un colțar extensibil, principalul său avantaj fiind că se poate adapta la stilul și dimensiunea încăperii în care este amplasat.

Cum să alegi salteaua potrivită?

E bine să știi că unele canapele nu dețin separat o saltea, pentru dormit producătorii recomandând folosirea pernelor canapelei. Însă vei avea avea nevoie de o saltea, dacă vei folosi canapeaua des ca spațiu pentru dormit.

Când este întinsă, salteaua canapelei trebuie să încapă în spațiul de care dispui, de aceea e bine să verifici dimensiunile acesteia înainte de a cumpăra. Și pentru că gradul de confort al somnului tău este influențat de salteaua pe care dormi, îți recomandăm să te informezi înainte de a alege salteaua.

Despre saltelele produse din spumă, prevăzute cu o funcție de memorie, știm că trebuie să aibă cel puțin 12 centimetri grosime pentru a-ți oferi un somn odihnitor.

O saltea umplută cu bumbac și polyester, groasă de 20 de centimetri îți permite să te odihnești în cele mai bune condiții.

Saltelele cu arcuri, deși mai zgomotoase decât celelalte tipuri, sunt și ele disponibile în variante optimizate pentru un somn de calitate.

Mecanismul de extensie al canapelei este important

Mecanismul de extensie sau, pe scurt, extensia canapelei, determină spațiul ocupat de canapea când este transformată în pat și influențează rezistența în timp a acesteia.

Extensia de tip Clic-Claccanapelele dotate cu acest tip de mecanism sunt prevăzute cu un cadru metalic și lamele elastice și permit reglarea spătarului în mai multe poziții, oferindu-ți astfel mai mult confort.

Extensia Ribalta – un cadru metalic cu plasă sau lamele în care este inclusă o saltea. Atât cadrul, cât și salteaua se pliază și se așază sub pernele de la canapea.

Extensia Futon, specifică stilului japonez, este de fapt o saltea pliată care se întinde pe jos și este utilizată mai ales la canapelele mai mici.

Extensia Doppelliege este un mecanism acționat prin role. Când este tras șezutul canapelei, spătarul este glisat în față și poziționat orizontal.

Pentru a găsi canapeaua extensibilă potrivita, te invităm la depozitul de mobilă din Baia Mare. Îți oferim mobilă care inspiră o stare de bine și consultanță specializată pentru a face cele mai bune alegeri pentru locuința ta.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole