Cancelarul Austriei este anchetat de procurorii anticorupție

Cancelarul Sebastian Kurz este anchetat de procurorii austrieci anticorupție pentru o posibilă mărturie falsă făcută în fața comisiei parlamentare ce investighează scandalul „Ibizagate”, care a dus la căderea guvernului precedent, informează Reuters.

Kurz a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că el şi şeful său de cabinet fac obiectul unei anchete.

Am ştiut că există o cerere legală de a spune adevărul în fața comisiei şi de aceea, evident, am răspuns mereu în mod cinstit”, a adăugat el.

Kurz și membrii partidului său s-au confruntat cu legiuitorii opoziției ce fac parte din comisia de anchetă care a investigat mai multe subiecte printre care și acuzații de nepotism în numirile la companii deținute de stat. Comisia a făcut cercetări inclusiv asupra numirii în 2019 a loialistului conservator Thomas Schmid în funcția de director executiv al OBAG, holdingul care gestionează participațiile statului austriac în numeroase companii printre care și OMV.

Potrivit unor mesaje examinate de comisie, Kurz i-ar fi spus lui Schmid că va obține „tot ce ți-ai dorit”.

Procurorii Direcției pentru Probleme Economice și Corupție au confirmat investigația în curs cu privire la Kurz, notând într-un comunicat: „Este în legătură cu acuzațiile că o afirmație falsă a fost făcută în fața comisiei de anchetă Ibiza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...