Cancer: Mai avea vreo două luni de trăit, dar un tratament experimental a făcut o minune

O pacientă în vârstă de 65 de ani, suferindă de cancer al sângelui în fază terminală, este acum în remisie, după ce a beneficiat de un tratament experimental, despre care scrie The Sun.

Eliana Keeling, 65 de ani, suferea de leucemie mieloidă acută, diagnosticată în 2020. Este un cancer al sângelui care are ca punct de plecare în măduva osoasă, înainte de a trece în sânge. După un an de la diagnostic, pacienta a aflat că se află în fază terminală și că speranța sa de viață este limitată. Atunci medicii estimau că pacienta mai are aproximativ două luni de viață, dar iată că ea trăiește.

Așa cum relatează The Sun, pacienta a putut beneficia de un tratament experimental, fiind inclusă într-un studiu clinic al Centrului de oncologie The Christie din Manchester. Acesta este cel mai mare centru de oncologie, unic în Europa. Studiul clinic se baza pe un tratament experimental și un medicament, azacitidina. Această moleculă este folosită în cazul adulților suferinzi de cancer al sângelui, care nu pot primi grefă de celule sușe.

Rezultatele acestui studiu clinic au fost imediate. În șase luni, Eliana Keeling era în remisie și a putut beneficia de o grefă de măduvă osoasă. ”Mi s-a dat un nou suflu și am impresia că The Christie a făcut o minune”, spune pacienta, citată de un site englez.

Totuși, dr. Emma Searle, hematolog consultant la The Christie, subliniază că nu toți pacienții răspund la fel de bine ca Eliana Keeling: ”Eliana avea un prognostic sever și singura ei șansă era studiul clinic și grefa de măduvă osoasă pentru o supraviețuire pe termen lung. Suntem de-a dreptul încântați că Eliana a avut un răspuns atât de bun și acum să fie vindecată de leucemie. Dat fiind că avea o speranță de viață foarte limitată când chimioterapia nu a funcționat, desigur este un rezultat excelent pentru ea”.

Acum, spune dr. Keeling, sunt necesare alte studii pentru a îmbunătăți acest tratament și a-l face accesibil unui cât mai mare de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...