Când ar putea fi aprobat vaccinul împotriva coronavirusului creat de Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va da undă verde vaccinului american împotriva Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, până în martie, cel târziu, anunţă Massimo Scaccabarozzi, directorul Janssen Italia, o filială a grupului american.

Încă din ianuarie 2020, Johnson & Johnson începeau să lucreze la un vaccin împotriva coronavirusului, urmând ca în martie 2020 să primească 456 milioane dolari de la guvernul Statelor Unite pentru a ajuta la dezvoltarea și producerea vaccinului.

Johnson & Johnson a anunţat la sfârşitul lui ianuarie 2021 că vaccinul său împotriva Covid-19 are o eficienţă de 72% în prevenirea bolii în Statele Unite, doar că alt test mai vast, în care au fost implicaţi 44.000 de voluntari pe trei continente şi care viza mai multe variante ale SARS-CoV-2, a relevat că are o eficiență de până la 66%.

Massimo Scaccabarozzi asigură totuși că vaccinul a fost testat pe aproape 50.000 de persoane și protejează împotriva variantelor noului coronavirus.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri, cel produs de Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză și nu se congelează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...